magnifying glass

IPS e.max ZirCAD Prime

Omdefiniering av hel-keramer

Det revolutionerande zirkonia-materialet säkerställer exceptionell kvalitet och estetik som är jämförbar med litiumdisilikat glaskeram. Detta är möjligt tack vare Gradient Technology - en ny, innovativ tillverkningsteknik som används under framställningen av materialen.  Det är nyckeln till oöverträffad kvalitet.

magnifying glass

Gradient Technology (GT) – höjdpunkten med IPS e.max ZirCAD prime

Den nya unika Gradient Technology (GT) är hjärtat för IPS e.max ZirCAD Prime. Den innefattar tre innovativa steg som gör det möjligt att kombinera de två råmaterialen 3Y-TZP (hög-styrke zirkonia) och 5Y-TZP (hög-translucent zirkonia) för att skapa exceptionella egenskaper med detta revolutionerande material.

 1. Genial pulverkonditionering låter råmaterialen kombineras optimalt. Detta ger en otroligt exakt passform.  
 2. Den topp-moderna fyllningsteknologin är ansvarig för att skapa en kontinuerlig och smidig fortsättning av färg och translucens inom materialet. Som en följd av detta kommer restaurationer framställda med dessa zirkoniadiskar uppvisa högsta estetik.  
 3. De högkvalitativa framställningsstegen i ”Cold Isostatic Pressing (CIP)” förbättrar mikrostrukturen på materialet och optimerar dess translucenta egenskaper. Dessutom gör det att materialen kan sintras i kortare intervall (2:26 timmar för singel-tandkronor i Programat S1, 1600).

IPS e.max ZirCAD Prime: En"One-Disc Solution" till dentala laboratorier

Som ”One-disc Solution” är IPS e.max ZirCAD Prime lämplig att använda i många olika kliniska situationer. Det innovativa helkeramiska materialet kombinerar avancerad estetik, hög styrka och flexibilitet i en och samma disk. Materialet täcker en stor mängd indikationer och erbjuder maximalt med flexibilitet och möjligheter när keramiska restaurationer ska framställas.  IPS e.max ZirCAD Prime-produkter ger förstklassiga resultat och samtidigt optimeras effektiviteten och lönsamheten på tandteknikerlaboratoriet.

 En snabb överblick över egenskaper hos IPS e.max ZirCAD Prime 

 • Avancerad estetik (jämförbar med LS2): Det utmärkta förstklassiga utseendet på IPS e.max ZirCAD Prime bygger på en naturlig kontinuerlig och smidig övergång av färg och translucens. Resultatet blir naturliga restaurationer som kan skapas utan att behöva utföra ytterligare karaktäriseringsarbete. Dessa imponerande resultat beror även på den exakta färgningen av materialet.
 • Alla indikationer: Tack vare materialets höga styrka (biaxial böjhållfasthet: 1200 MPa; brottstyrka2: > 5 MPa · m1/2), IPS e.max ZirCAD Prime passar till framställning av alla typer av restaurationer - från enstaka kronor till 14-ledsbroar. Dessutom kan materialet appliceras i mycket tunna skikt på minimalt preparerad tandstruktur.
 • Samtliga framställningstekniker kan användas: staining, cut-back, skiktning och infiltrationsteknik. IPS e.max ZirCAD Prime är kompatibel med hela IPS e.max systemet. 

Snabb sintring av kronor och broar:

Restaurationer framställda i IPS e.max ZirCAD Prime kan brännas med high-speed sintringsprogram. All-in-one sintringsprogram gör det möjligt att sintra samman olika IPS e.max ZirCAD material.

 • ZirCAD Prime speed sintringsprogram 3 för enstaka kronor: 2h26 min
 • ZirCAD all-in-one speed sintringsprogram 3, för enstaka kronor och upp till 3-ledsbroar: 4h25min
 • ZirCAD all-in-one standard sintringsprogram 3, för enstaka kronor och upp till 14-ledsbroar: 9h50min

Leveransformer

IPS e.max ZirCAD Prime finns tillgänglig i 16 A-D färger och 4BL färger och kommer i två storlekar, 16 och 20 mm. Diskarna kan bearbetas i alla CAD/CAM system som har en diskhållare med en diameter på 98,5 mm.

Indikationer

 • Hel-konturerade kronor
 • Hel-konturerade  3-ledsbroar  till flerleds-broar i det anteriora och posteriora området. 
 • Kronhättor och broskelett för 3-led till flerleds-broar

För mer information om IPS e.max ZirCAD Prime, var vänlig och gå till: zircadprime.ipsemax.com

1 Typiskt standardvärde för biaxial böjhållfasthet (dentin) R&D, Ivoclar Vivadent AG, Schaan, Liechtenstein
2 Mätning av brottstyrka enligt  Vickers hårdhetstest (dentin), R&D, Ivoclar Vivadent AG, Schaan, Liechtenstein
3 I Programat S1,160