magnifying glass

Bulkfyllnadskomposit

Bulkfyllnadskompositen som kan skiktas upp till 4 mm

Tetric EvoCeram Bulk Fill är en effektiv komposit för posteriora restaurationer, den har vidareutvecklats från universalkompositen Tetric Evoceram – som framgångsrikt dokumenterats kliniskt under 10 år. Så vad särskiljer Tetric EvoCeram Bulk Fill från andra kompositer? Det är den reaktiva ljusinitiatorn Ivocerin!

Ivocerin är betydligt mer reaktiv än traditionella initiatorer och tillåter därmed att större skikt upp till 4 mm härdas på bara 10 sekunder. Ivocerin kompletterar de traditionella initiatorer som används idag. Tetric EvoCeram Bulk Fill är dessutom överlägsen i hanteringen och restaurationerna får ett naturtroget resultat.

Den flytande Tetric EvoFlow Bulk Fill som har en dentinliknande translucens är ett perfekt komplementet till Tetric EvoCeram Bulk Fill med sin emaljlika translucens.  Båda kompositerna finns i universalfärgerna IVA, IVB och IVW och erbjuder därmed en idealisk mix av estetik och effektivitet utan att göra avkall på frågan om krympningsstress.

Fördelar

 • Skikt upp till 4 mm
 • Dentin-liknande eller emalj-liknande volymersättning
 • 10 sekunder (≥1000 mW/cm2)
 • Upp till 47 % tidsbesparing jämfört med den konventionell teknik*

*Jämförd med Tetric EvoFlow och Tetric EvoCeram. Uppgifter lämnas på begäran.

3 faktorer för 4 mm bulkfyllningar:

 • Ivocerin (Polymerisation booster)
  Ett innovativt initiatorsystem som medger att skikt på 4 mm kan härdas fullständigt under korta polymerisationsintervaller.
 • Ljuskänslighetshämmare (Light sensitivity inhibitor)
  Fungerar som ett skydd mot omgivande ljus, t.ex. operationsbelysning. Polymerisering under intensivt blått ljus blir däremot inte försämrad.
 • Krympningsstresslindrare (Shrinkage stress reliever)
  En speciell typ av kompositfiller som håller volymetrisk krympning och krympningsstress så låga som möjligt under polymeriseringen.

Dessa tre ämnen är patenterade av Ivoclar Vivadent.

 • Naturlig färganpassning
  - koordinerat ljusbrytningsindex av filler och monomer
 • 3 universalfärger
  - IVA (A2-A3),
  - IVB (B1-B2)
  - IVW (ljusa tänder, mjölktänder)
 • Smidig konsistens som fäster bra mot kaviteten
  - lätt att forma

Effektiv Estetik

Tetric EvoCeram Bulk Fill ingår i produktkategorin "Direkt restaurationsterapi". Produkterna i den här kategorin täcker hela proceduren för restauration av tänder – från preparation till skötsel av restaurationen.
Ivoclar Vivadent erbjuder dig en portfölj av koordinerade produkter som hjälper dig att effektivt skapa högkvalitativa estetiska restaurationer.
Hitta mer information om arbetsflödet "Effektiv Estetik" här.